Nyheter i Juni 2020


Nytt i Juni 2020

Säsongen är nu i full sving och vi har haft Open House för "Prova.på:are" alla söndagar hela Maj och Juni. Vid två tillfällen har nya intresserade tittat in och fått en gratis introduktion i golfkrocket, nu senast i söndags då så många som åtta personer samsades om spelutrymmet. Vi har ju bara en uppsättning bågar och klot men hoppas på stöd från Framtidsbanken för inköp av fler. Några passade på att fika ur medhavd kaffekorg medan det spelades färdigt på bana 2, så det flöt bra ändå.

NYA MEDLEMMARHälften av gänget blev så bitna att de på stående fot tecknade medlemskap och vi hälsar Ingvor och Joakim Sjögren och Inger-Lena Claesson och Klas Johansson varmt välkomna i klubben! Vi hoppas också att få se Bengt Fredenlund och Benny Andersson m fruar på banan snart igen. De är alla golfare och som alltid verkar det som att sådana har en inbyggd känsla för boll och klubba och avståndsbedömning! Så var fallet även nu, och kanske ännu mer än vanlig.

SPELTIDERFramöver utökar vi till två dagar schemalagt spel i veckan. Förutom Drop-in på Söndagar när som helst mellan kl 12-18 spelas det också Onsdagar mellan kl 17-20 för att ge dem en chans som pga arbete eller annat inte vill, eller har tid att spela på Söndag.Medlemmar är självklart välkomna att träna och att ta med spelsugna kamrater när det passar dem. Nyckeln till klubbstugan ligger på avtalat ställe och har du glömt var så slå en signal på 0705-83 03 63!
KLUBBSTUGANStugan har fått en liten ansiktslyftning med tre lager vitfärg på två sidor och ett avloppsdike är grävt för VVS. Återstår fortfarande att gräva för att få fram vatten samt att väga av och koppla rören. Men sommaren är lång! (Eller var det kort, och det mesta regna bort?) Hur som helst; Jag brukar smickra mig själv som en vän i nöden, och toalett finns att tillgå hos undertecknad som nästan alltid är hemma.
FRAMTIDENOnsdagen den 15 Juli kl 10.00 till ca 16.00 får vi besök av sveriges näst yngsta krocketklubb: Poseidon Croquet Club. Som kanske framgår av namnet är hemmahamnen Götelaborg och utgörs till övervägande delen av familjen Kamne (samt Anna). Havsgudarna är här för att under kamratliga former besöka sin närmsta granne i söder och för att avgöra vem av oss som skall ingå som fjärde lag i "Fyrslaget", en tävling som arrangeras varje år av Borås Krocketsällskap. Seedade att spela mot Poseidon är Fia, Caroline och Michael med Henny i reserv.Tag chansen att träffa våra nya kamrater och att heja på hemmalaget! (Tips från coachen: För den morgontrötte kan vara bra att känna till att Cream Tea och Pimm's & cucumber sandwiches serveras först vid lunchtid!)
Söndagen 2 Augusti kl 10.00 - ca 17.00 arrangeras klubbens egen interna tävling i Dubbel. The Win & Tonic Croquet Club Challenge Cup (det senare vilket betyder vandringspris) är det imponerande långa namnet på denna anrika begivenhet.Förra året var det Karin och Pege Gustafsson som snodde hem bucklan från Jan Björnfors och Staffan Lundskog som var de första att få gravera in sina namn på denna heliga Graal. Tävlingen sker i bästa sämja bland klubbkamrater så tävlingnerverna kan lämnas hemma. Hitta en klubbkamrat att bildas dubbel med och anmäl er till undertecknad OSA 29 Juli!Startavgiften 20:-/pers går oavkortat till nya uppsättning klot och bågar!
TILL SISTtipsas om en mycket bra och instruktiv videoserie i Golfkrocketens ädla konst på Youtube: Bara googla Ian Harrison Basingstoke Croquet Club! Ian har gjort en mycket informativ videoserie om Association Croquet också, även den på Youtube, men Golfkrocket Rules!

Oki-Doki? Croki!


Michael Schollin

 Sporthef


YOUR TITLE GOES HERE

This is where your text starts. You can click here and start typing. Illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo nemo enim ipsam.

This is where your text starts. You can click here and start typing. Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium totam rem aperiam eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi.

Ea commodi consequatur quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur vel illum qui dolorem eum fugiat quo voluptas nulla pariatur at vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos ducimus qui blanditiis praesentium voluptatum deleniti atque corrupti quos dolores et quas molestias excepturi sint occaecati cupiditate non.

NYHETER

Här börjar din text. Du kan klicka här och börja skriva. Illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo nemo enim ipsam.

TOP DRESSING

Quia consequuntur magni dolores eos

6 sep

THE WIN & TONIC MOT BORÅS CC

Den 13 oktober kommer Borås CC och spelar match mot oss. 

Matcherna kommer att spelas på spelplan 1 & 2

31 aug