Nya rutiner för bokning av bana

1 ladda ner appen Teamup

2 logga in på WTCC lösenord krävs inte

3 tryck på önskat datum du vill spela

4 klicka på vitt plus med grön bakgrund i högra nedre hörnet

5 välj datum och tid du önskar spela

6 i underkalendern väljer du bana 1 eller 2 (bana 1 närmast vägen och bana 2 vid klubbhuset)

7 under rubriken Vem skriver du ditt namn och hur många ni är som ska spela

8 bekräfta bokningen genom att klicka på den vita bocken i vänstra översta hörnet

9 välkommen, du har nu genomfört din bokning

Win and Tonic croquet club

Kallelse till ordinarie årsmöte 2024

Söndag den 28:e April 2024 kl. 14:00

Plats: Holmarör, Skutgård 110

Nuvarande styrelse:

Joakim Sjögren Ordförande

Michael Schollin Sportchef/ledamot

Niclas Brosved Ledamot

Bengt Crafoord Kassör

Johnny Telkkonen Sekreterare

Dagordning:

1. Årsmötets öppnande

2. Fastställande av röstlängd

3. Val av ordförande och protokollförare / sekreterare

4. Val av två personer att jämte ordförande justera mötets protokoll

5. Prövning av frågan om kallelse skett enligt stadgarna

6. Fastställande av dagordning

7. Föredragning av styrelsens förvaltningsberättelse

8. Föredragning av revisorn berättelse samt fastställande av balansräkning

9. Fråga om ansvarsfrihet för styrelsen

10. Val av ordförande (1 år)

11. Val av övriga ordinarie ledamöter (2 år)

12. Val av revisor (1 år)

13. Övriga frågor

14. Årsmötets avslutande

Välkomna

OBS! för att ha rösträtt på stämman skall 2024 års medlemsavgift vara betald!

Fixardag på klubben den 7 april klockan 10:00

Varmt välkommen till klubben söndag den 7 april, vi hjälps åt att ställa i ordning banorna med mera. Jättebra om så många som möjligt kan hjälpa till så är det roligare samt att det går snabbare. Det tar förhoppningsvis inte så lång tid. Efter att vi är klara finns det tid över för spel. 


Krönika: WTCCs croquetresa till Spanien

7 medlemmar från The Win & Tonic Croquet Club i Falkenberg var i Spanien delar av januari månad. Det var riktigt lyckat, två fullskaliga och fina banor samt helt ok väder. 50 € för två veckors medlemsskap och då fick vi spela hur mycket vi ville och låna klubbor samt klot. Övriga croquetspelare som vi spelade mot kom från Spanien, England och Irland och de var både tillmötesgående och duktiga. Vi spelade olika former av matchspel och det var lätt att komma in i gemenskapen.

Vi hade kontaktat Villa Padierna croquet club i Estepona under hösten och frågat om det passade med ett besök från Sverige januari månad. Vi var välkomna och vi tyckte att det var skönt att ha en resa att se framemot. Inte alls fel att åka söderut och lämna vintermörkret för 20 grader i januari och dessutom ha en trevlig aktivitet att ägna sig åt. På kvällarna hittade vi mysiga restauranger som serverade god mat och dryck till rimliga priser.

Eventuellt kommer det nyvunna croquetvänner från Spanien till Falkenberg i sommar. Vi fick även kontakt med Juan Carlos som säljer såväl klubbor som klot och andra tillbehör. Ett tips är att kolla in hans hemsida www.mazosdecroquet.es . Hör gärna av er till undertecknad om det finns intresse att handla då vi på Win & Tonic planerar ett eventuellt samarbete med Juan Carlos.

Förmodligen blir det en resa söderut även nästa vinter. Hör av er om det det finns intresse av att följa med!

/Jonas

KROCKETKRÖNIKA 2023

Hallo där Krocket-låvvårs!

2023 var det bästa året sedan klubbens instiftande 2018!
Det såg länge osäkert ut om vi skulle komma någon vart med våra försök att få upp intresset för krocket i Falkenberg men nu har vi äntligen hamnat "på kartan", s.a.s. och folk vet var vi finns.
Sex år efter starten har vi nu 49 betalande medlemmar, varav en liten dedikerad kärna av medlemmar som spelar nästan varje vecka eller oftare än så. Vi har även en liten "spets" av spelare som representerar klubben på nationella tävlingar och en väl fungerande styrelse som jobbar för klubbens framtid. Vi ser med tillförsikt fram emot 2024!

Om NYA BANAN

2023 var även året då horisonten utvidgades och arbetet för att utvidga bana 1 till en fullskalig bana påbörjades. Fullskalig bana = dubbelt så stor som de vi har nu, vilket betyder att bana 1 vid klubbhuset även kommer att kunna delas av till två banor så att vi, tillsammans med banan vid glommenvägen i framtiden kommer att kunna spela på tre banor, något som är mycket välkommet då vi har stora betalande sällskap som kräver utrymme. Men inte bara det:
Att äga en fullskalig bana (32X25 m) är också viktigt för att kunna stå värd för rankingtävlingar och för att själva kunna träna inför sådana. Det gör också vår klubb mer intressant för meriterade spelare utifrån att komma hit och träna på.

Medlemmarna har solidariskt ställt upp med markarbeten för att jämna, så och utdika den nya banan och jag vill rikta ett Stort TACK till alla för ert arbete!

60 000 KRONOR
Efter en välformulerad och grundlig analys av Jonas på flera A4-sidor med ansökan om bidrag från Framtidsbanken i Falkenberg, dvs Sparbanken, vilken stöttar idrott här i Halland, fick vi beviljat 60 000:- till klubben! Pengarna skall gå till åtgärder för att göra krocket mer lättillgängligt för människor med nedsatt rörelseförmåga. Vi tänker oss ett trädäck 12X4 m med lågt sluttande ramp från ridbanan, där man parkerar, och upp till trädäcket samt därifrån ner på banan vid klubbhuset. 

Arbetet är kontrakterat och börjar på vårvintern för att vara klart till säsongstart. I förlängningen och när vi får råd kommer vi även att ha en paviljong på en del av däcket så att man kan sitta lite skyddat för väder och vind.

36 BETALANDE SÄLLSKAP
Att erbjuda en stunds rolig, gemensam sysselsättning i goda vänners lag kan man nog säga är själva motorn i The Win&Tonic Croquet Club. Det är så vi får folk att inse hur kul det är med krocket och det är så vi får nya medlemmar och vänner. Det är också så vi finansierar det mesta av vad som behövs av utrustning och åtgärder för att hålla banorna välskötta och spelbara.
Förra året, som var ett mycket bra år, hade vi 27 betalande sällskap och i år ökade vi till hela 36, varav flera var återvändare från tidigare år. Tack alla som ställt upp som instruktörer och tagit hand om, och varit klubbens ansikte mot alla presumtiva nya medlemmar!

3 DAGAR I FALKENBERGS SKOLOR

I slutet av September ställde vi upp med "prova-på" i Tångaskolan, Tullbroskolan och Montessoriskolan i Falkenberg under något som kallas för Internationella Idrottsveckan. Tre klasser, 28 elever i varje, klarade vi under tre timmar per dag. Därtill kom tid till montering av banorna. Krävande men roligt!

Vi hade också en Prova-på dag hos SPF vid Scoutstugan på Vallarna tidigare under året, vilket resulterade i en ny medlem och även ett återbesök av SPF:are senare på säsongen.

KURSER
I Juni sände vi en deltagare (undertecknad) till en Domarkurs hos Carpe Croquetum i Anderstorp. Kursen arrangerad av Svenska Krocketförbundet och kursledare var den legendariske engelske spelaren Steven Mulliner.
Vi gick igenom hela den nya regelboken i Golfkrocket med många utvikningar för exempelfall. Lunch på det och sedan en 1.5 tim prov med 28 frågor. Trots förberedande plugg kändes hjärnan som en enda stor härdsmälta och jag får skamset medge att jag inte klarade provet (men vet i a f mer nu än tidigare).
I Juli höll Archibald Zimoney från SKF (Krocketförbundet, inte Kullagerfabriken) en mycket uppskattad kurs om grunderna i Golf Croquet, där han coachade varje spelare individuellt under en hel dag.
Och i Augusti besökte oss (Sir) Peter Grönborg från Borås för att i regn och rusk introducera Association Croquet för en något mindre grupp av "die hards" här i klubben. Under två dagar, t.o.m. Mycket uppskattat det också.

TÄVLINGAR
Klubben har som vanligt arrangerat KM i Dubbel (vinnare Ingvor o Jonas 2 Lisa o Niclas 3 Caroline o Michael) och Singel (1 Joakim, 2 Niclas, 3 Bengt) och därutöver sänt deltagare till tre tävlingar: Kransmossen Open 20 Maj där Joakim kapade åt sig en medalj och Jonas och Michael deltog, samt 6 Juni: Nationaldagsfirande med mixed doubles där Michael tillsammans med en lottad Boråsspelare lyckades knipa guldet, och Klubbkampen i Halmstad den 15/7 där en hemmaspelare vann och Falkenberg tog 2:a, 3:e och 4:e platserna.
Utöver tävlingar har vi även haft en mycket lyckad "klubbkamp"/Trivseldag med Christina och Peter Bran-Dannberg hitresta från Tyresöklubben Sphaera Croquet. Ett mycket trevligt besök som vi hoppas återkommer!

Vi ser fram emot att mötas här igen till en ny härlig krocketsäsong 2024! 

/Sportchefen