NYHETS ARKIV

Säg Hej till vår nye Greenkeeper!

Viking IMOW 422 låter väl lite...fantasilöst, va? Och eftersom det numera är en stolt Svensk tradition att namnge sin gräsklippar-robot så har vi beslutat att utfästa en tävling om bästa namnförslag!

Skicka in ditt förslag till hemsidan eller FB-sidan och du har chans att få ett gratis medlemskap för 2019 värt 300:- !

Inkomna förslag kungörs 1:a Mars 2019, så ditt förslag behöver vara inne 28:e Februari. Därefter är det upp till Er, och oss alla, att rösta på förslagen (helt O.K. att rösta på sitt eget!) och den 1:a April förkunnas vinnande förslag! Håll ögonen öppna och rösta på förslagen 1:a April!

M.S.

11 Januari 2019

Intensivt arbete pågår med utformning av klubben

Förberedelser pågår för att registrera klubben som en idrottsförening. I det arbetet ingår att ta fram stadgar, hemsidan och en facebookgrupp.

Parallellt med klubbens formalisering utförs omfattande markarbeten med klubbens bägge spelplaner.

September 2018

THE WIN & TONIC OPEN CROQUET CHAMPIONSHIP

Vi träffades på The Win & Tonics klubbgård, Skutgård, och gjorde klart de sista förberedelserna inför Klubbkampen och välkomnandet av våra vänner från Borås Krocketsällskap. Det var helt klarblå himmel och en del vind.

Våra spelplaner var i så gott skick som vi lyckats ordna till, och hade en trevlig inramning av grönska och framodlade blomster. Både den svenska- & klubbflaggan var i topp!

Klubbens grundare och sportchef hade ordnat med kaffe och kakor i klubbhuset som för närvarande var inrymt i det sagolikt vackra och ombonade bostadshuset på Skutgård.

Därpå följde en genomgång av hur Klubbkampen skulle gå av stapeln varefter the Croqueteers-combatants drabbade samman i 16 olika machkamper.

I halvtid bjöds det på rysk rödbetssoppa som avnjöts under största möjliga trevnad, innan kampen fortsatte.

Med tanke på W&T- klubbens Croqueteers korta utövande av spelet, och motståndarnas, i vissa fall mångåriga utövande och stora erfarenhet, så slutade kampen med en näst sista placering för Borås KS och för the Win & Tonics del med en ytterst hedrande andraplats med slutresultatet 7 - 9.

Borås krocketsällskap fick sedan mottaga det ärofyllda vandringspriset i forma av en fantastisk vacker silverbuckla, med inskription: The Win & Tonic OPEN Croquet Championship.

Under Borås Krocketsällskaps (korta?) innehav kan med fördel inskriptionen "2018: Borås Krocketsällskap" graveras, till egen kostnad, skyndas att påpekas!

Ett stort tack till initiativet, planeringen och genomförandet till vår sportchef Michael och deltagandet från både The Win & Tonics och Borås Croqueteers.

14 oktober 2018  

FÖRBEREDELSER INFÖR KLUBBKAMPEN

Just nu gror gräset så det knakar i de utfyllda gropar och svackor på Östra ängen, som jämnats med sand och jord blandat med gräsfrö. Höstvädrets pendling mellan regn och sol, hagel och drivis, är perfekt för etableringen av gräs och bana 1 kommer att vara just det; Nr 1 och Prima på tävlingsdagen 13 oktober!

23 sept

KLUBBEN KONSTITUTIONERAR SIG 

Styrelsen gillar gräs, men låter det inte gro under fötterna, i arbetet med att göra klubben till en "riktig" ideell förening med organisationsnummer och plats i Svenska krocketförbundet, m.m. Kontakter är knutna med förbundet, Skatteverket och Falkenbergs kommun m.fl. och Webmastern Pege är outtröttligt kreativ och pådrivande i det arbetet, såväl som i utvecklandet av hemsidan. Senaste snilleblixten från Webmastern är en digital inbjudan om medlemskap som beskriver vad vi är och vad man får för sin medlemsavgift (tillgång till träningsspel, klubba och instruktör, kurs i olika krocketspel som Golfkrocket, Ricochet och Association Croquet, gästintruktörer, träningsmatcher och klubbtävlingar.)

Mitt i all denna seriositet vill vi ändå understryka att vi är en mycket SOCIAL klubb och att efter allt "Win" kommer det en "Tonic" i någon form. Varför inte som Tea and Scones med clotted cream and strawberry jam, t. ex.?  


 

22 sept

BORÅS KROCKETSÄLLSKAP ÄR I FALKENBERG

Under sista helgen i augusti besökte Peter Grönborg Falkenberg, i första hand för att diskutera krocket med Michael Schollin. Läs mer

28 aug

SÅ BÖRJADE DET

I sju år funderade Michael Schollin (t.v.) över att skapa en krocketbana på sin egen tomt. Läs mer

15 jul

HUR TANKEN FÖDDES

Jag har sedan länge varit intresserad av "riktig engelsk krocket" och när jag sedan fick en uppsättning med fina gamla engelska krocket klubbor med tillhörande utrustning, av min barndomsvän Ulf Sewerinson så föddes tanken att göra iordning en spelplan med engelska mått. Läs mer 

2008