.

.

.

.

.

.

.

v.

.

.

.

.

..

.

.

.

.

.

.


NYHETS ARKIV

GSNYHETER
Styrelsemöte

UTRUSTNING
Fyra nya Delrinklubbor är beställda från Kalmar. När de kommer har vi en uppsättning på 10 klubbor till utlåning och det känns bra, i synnerhet vid större sällskap och Kick off etc. då behovet är stort.

En vält är under tillverkning för att kunna packa till banorna och göra underlaget fastare. Åtta ton dressand är hemtaget och ligger och väntar på vår gemensamma arbetsdag, det s.k. "Maskrospartyt" som kommer att utlysas via mejl och på FB.


Vi har åter igen ansökt hos Trafikverket om en skylt med texten "KROCKETBANOR" att visa på klubbens existens ifrån Kustvägen (Sanddynevägen). Behovet är än större i år eftersom att klubben har vuxit och aktiviteterna utökats.


BANORNA

I höstas blev kanterna på bägge banorna förstärkta och banan invid vägen jämnades ut med gräsmattejord. Nu återstår dressning med sand, vertikalskärning, vältning samt sådd på banan vid vägen.

Intill detta är gjort spelar vi på Gymnasieskolans idrottsplan nedanför gamla Coop på Ingeldammsvägen/Klockaregatan (bakom Falkhallen) i centrala Falkenberg, där kommunen beviljat oss tillstånd att spela krocket.


TIDER
Intill våra egna banor är spelbara gäller Gymnasieskolans plan enligt ovan som bana. Där kan sättas upp två banor. Eftersom dessa inte kan bli stående uppe mer än vid speltillfället kommer undertecknad att annonsera ut speldagar med några dagars framförhållning. Om man är intresserad att spela svarar man på mejlet eller FB-sidan att man avser att komma.
Har ingen svarat slipper man klippa gräs och montera banor i onödan.

Intentionen är att speldagar ska hållas så nära gängse tider som möjligt, dvs söndagar 13-17 och onsdagar 17-19, med möjlighet för medlemmarna att träna och för allmänheten att "prova-på" spela.
Om vädret är ostadigt kan dag och tid komma att justeras en dag fram eller tillbaka, dvs. lördag istf söndag och tisdag el torsdag istf onsdag.


FÖRSTA SPELDAG
, "PRIMÖRKROCKET" , SÖNDAG 18/4 kl 13-17.00 plats som ovan (vid detta tillfället behövs ingen föranmälan.).
Medtag gärna picknick!


TÄVLINGAR och TRIVSELDAG/KLUBBDAG

22/5 "Kransmossen Open" arrangerad av Västsvenska Krocketfederationen.
Win&TonicCC har två platser som kan utnyttjas (anmälningsavgift 100:- / spelare). Undertecknad vill gärna ha en lagkamrat med sig + en reserv. Förflyttning i egen bil pga Coronan. Undertecknad guidar. Kontakta mig enligt nedan.

19/6 el 20/6 beroende på väder: "KLUBBDAG" med Borås Krocket Sällskap. Detta är en social trivseldag, ingen tävling klubbarna emellan.  En sådan kommer senare, 21 eller 22/8. Om vädret är dåligt -  istället 28 eller 29/8 och då är det kamp på liv och död, därav namnet! Helgen 19 eller 20 Juni däremot, roar vi oss bara och lär känna varandra, spelar dubbel med en Boråsare och en Falkenbergare i varje lag, dricker tea&scones och lär känna varandra. Lite utbyte av tips och ideer hinner vi också med och kanske spelar vi någon alternativt krocketspel som Pirates & Robbers t.ex.

3 eller 4/7 KLUBBMÄSTERSKAP i Win&Tonic. Datum fastställs när vi vet vad vädret gör. Alternativa datum är 10 eller 11/7.
Vi är ju så lyckligt lottade att ha lika många kvinnliga som manliga medlemmar och styrelsen har därför beslutat att på prov ha en herr och en damklass, Så då blir två Klubbmästare som koras!

7 eller 8/8 alt. 14 eller 15/8 Win&Tonic Challenge Cup; klubbmästare i dubbel. Samtidigt (efter tävlingen) hålls ÅRSMÖTE 2021. Spelarna uppmuntras att bilda lag med en kvinna och en man, men allt är tillåtet. Dock endast medlemmar i W&T!
Kommer Joakim & Ingvor att få behålla bucklan eller pryder den en annan hedersplats f o m September?

21 eller 22/8 KLUBBKAMPEN mot Borås Krocketsällskap. Vinnarna i Klubbmästerskapet Singel (Herr 6 Dam) samt vinnarna i Klubbmästerskapet i dubbel är alla fyra seedade till laget mot BKS. Vi är arrangörer.

/Sportchefen

11 April 2020

Sphaera Croquet Club på besök

Söndag 29 september spelades en Golf Croquet tävling mellan W&T och Sphaera på Haverdals GK som gästerna vann överlägset. Läs mer på vår Facebooksida.

30 September 2019

Haverdals Golfklubb

W & T har haft ett första möte med Haverdals Golfklubb angående ett framtida samarbete. Det finns en mycket stor potential i vårt samarbete och Haverdals Vd/klubbchefen ställer sig mycket positiv och är redan från början seriös i diskussionen.

Haverdals GK kommer genast att klippa upp en yta framför klubbhuset som idag är en biyta till golfklubbens korthålsbana. Den har idag typ fairway klippning men kommer alltså att klippas ned betydlig. Framöver kommer de eventuellt att flytta banan något och jämna till de ojämnheter som finns.

På Haverdals GK finns en mycket trevlig och prisvärd restaurang med såväl lunchbuffé som en fin ála carte meny där de också serverar kaffe, öl och andra drycker. Det kommer därför vara naturligt att före, under och efter krocketspel koppla av lite med något förfriskande (en tonic) och analysera krocketspelet. Närheten till klubbhuset från spelplanen är väldigt bra om man behöver besöka toaletten.

W & T har länge eftersträvat just denna typ av samarbete med en golfklubb i Halmstads närområde och vi var på Ringenäs GK de första 6 månaderna. Det samarbetet vi hade med dem var också väldigt seriöst från början men den nya styrelseordföranden för Ringenäs var inte med på tåget från början och var därefter inte välvilligt inställd till krocketspel där. De olika aktiviteter som hade planerats kunde därför inte genomföras och samarbetet tog slut strax innan midsommar.

Anledningen till att vi söker samarbete med just en golfklubb är att de om någon har djupa kunskaper hur man anlägger och sköter en gräsyta. De har kompetent personal och specialmaskiner för underhållet.

17 September 2019

The Win & Tonic och året som gick

Vilket år det varit, och vilken utveckling i krocketens tecken! Tänk att en idé som legat i dvala så många år plötsligt kan "förpuppas" och få vingar inom några få, hektiska sommarmånader!

Den 13 juni 2018 beställdes bågar och klot från Jaques of London och den 13 oktober, fyra månader senare, spelade en nystartad klubb sin första tävling emot Sveriges största krocketklubb; Borås Krocketsällskap. Från ett luftslott i egen fantasi till ett fyramanslag i Win & Tonic's regi är vägen inte så lång när man har gamla vänner som ställer upp och nya vänner som välvilligt intresserar sig och introducerar i den ädla konsten.

Ett tack till alla grannar och bekanta som tålmodigt uthärdat förvirrande regeländringar mitt i ett spel som lånat drag både från Engelsk och Svensk krocket. Ett stort tack till Borås Krocketsällskap som bringade reda i förvirringen och slöt "the Win & Tonics" till sig som sin egen vänförening!

Stort tack också till vår egen Webmaster som inte bara möjliggjort den här hemsidan och med sin inspirerande framåtanda drivit projekt "Win & Tonic" till oanade höjder, men som också rent praktiskt hjälpt till att "kratta manegen" genom att kärra jord och så i gräsfrö på våra två, gropiga hemmaplaner.

Vad ligger då framför oss inför nästa säsong? I skrivande stund har markarbetet på Södra spelplanen gjort ett temporärt uppehåll i väntan på att innevarande köldknäpp ska ge med sig. Kontakter med Falkenbergs kommun om att få utnyttja idrottsplanen vid gymnasieskolan har burit frukt som rapporterats här intill, och olika åtgärder för att attrahera nya, spelande medlemmar tas fortlöpande. Bl.a. har vi avtal med Projekt Språkvän och Träffpunkt Mölle i Falkenberg om att introducera Golfkrocket för deras medlemmar i hopp om ett ömsesidigt utbyte. Webmastern har långt framskridna planer tillsammans med en golfklubb i Halland om att göra golfkrocket till en integral del av deras klubbs verksamhet. Golfare verkar ha en redan färdig känsla för klubba och klot, vilket tydligt visat sig bland flera av våra egna spelare som också spelar golf. Golfkrocket kan lätt inlemmas på en liten biyta hos en vilken som helst golfklubb och är ett ypperligt komplement till golfen, speciellt för de spelare som p.g.a. skada, sjukdom eller tilltagande ålder kanske inte orkar med 18 hål eller riktigt har tid ens för nio. Säsongen kan dessutom lätt utökas med elbelysning precis som på Driving-rangen, eftersom spelytan är så liten. Genom att också erbjuda sina spelare golfkrocket knyter golfklubben ytterligare en sträng till sin lyra och blir, efter internationell förebild, "Multisportklubbar".

Till sist vill vi passa på att välkomna Dig som känner att det kunde vara intressant att prova på krocket, om inte för annat än att vara med i gemenskapen runt en rolig och kravlös sport! Tag kontakt via hemsidan eller slå en signal till undertecknad på 0705-83 03 63 så ordnar vi en gratis "prova på" lektion utan några krav om fortsatt medlemskap!

Väl Mött 2019!

Michael Schollin, Sportchef

Vårat klubbmärke har kommit och kan beställas via Pege. Det kan sättas på olika klädesplagg som t ex på bröstet av en tröja, på ärmen av en T-shirt eller på en keps. Märket kostar 20 kr/st.

22 mars 2019 

Säg Hej till vår nye Greenkeeper!

Viking IMOW 422 låter väl lite...fantasilöst, va? Och eftersom det numera är en stolt Svensk tradition att namnge sin gräsklippar-robot så har vi beslutat att utfästa en tävling om bästa namnförslag!

Skicka in ditt förslag till hemsidan eller FB-sidan och du har chans att få ett gratis medlemskap för 2019 värt 300:- !

Inkomna förslag kungörs 1:a Mars 2019, så ditt förslag behöver vara inne 28:e Februari. Därefter är det upp till Er, och oss alla, att rösta på förslagen (helt O.K. att rösta på sitt eget!) och den 1:a April förkunnas vinnande förslag! Håll ögonen öppna och rösta på förslagen 1:a April!

M.S.

11 Januari 2019

Klubbens robotgräs-klippare heter GreenkeePär!

Inte många röstade men så här utföll rösterna:
GreekeePär 3
Bob Marley. 1
Croque Monsieur 1
Goat. 1
Robo Cop. 1

Tack till alla som skickat in fyndiga namnförslag som t ex Winnie, Klorofyllan och Law'n Order, för att bara nämna några! Vinnande förslag skickades in av Pege Gustafsson som därmed får ett års gratis medlemskap i The Win & Tonic Croquet Club, något som Pege, som den Gentleman han är, avböjt att benytta sig av och istället låter sin redan inbetalda årsavgift kvarstå. Tack för det, Pege, och för ett fyndigt och bra namn på vår GreenkeePär!

7 mars 2019

Intensivt arbete pågår med utformning av klubben

Förberedelser pågår för att registrera klubben som en idrottsförening. I det arbetet ingår att ta fram stadgar, hemsidan och en facebookgrupp.

Parallellt med klubbens formalisering utförs omfattande markarbeten med klubbens bägge spelplaner.

September 2018

THE WIN & TONIC OPEN CROQUET CHAMPIONSHIP

Vi träffades på The Win & Tonics klubbgård, Skutgård, och gjorde klart de sista förberedelserna inför Klubbkampen och välkomnandet av våra vänner från Borås Krocketsällskap. Det var helt klarblå himmel och en del vind.

Våra spelplaner var i så gott skick som vi lyckats ordna till, och hade en trevlig inramning av grönska och framodlade blomster. Både den svenska- & klubbflaggan var i topp!

Klubbens grundare och sportchef hade ordnat med kaffe och kakor i klubbhuset som för närvarande var inrymt i det sagolikt vackra och ombonade bostadshuset på Skutgård.

Därpå följde en genomgång av hur Klubbkampen skulle gå av stapeln varefter the Croqueteers-combatants drabbade samman i 16 olika machkamper.

I halvtid bjöds det på rysk rödbetssoppa som avnjöts under största möjliga trevnad, innan kampen fortsatte.

Med tanke på W&T- klubbens Croqueteers korta utövande av spelet, och motståndarnas, i vissa fall mångåriga utövande och stora erfarenhet, så slutade kampen med en näst sista placering för Borås KS och för the Win & Tonics del med en ytterst hedrande andraplats med slutresultatet 7 - 9.

Borås krocketsällskap fick sedan mottaga det ärofyllda vandringspriset i forma av en fantastisk vacker silverbuckla, med inskription: The Win & Tonic OPEN Croquet Championship.

Under Borås Krocketsällskaps (korta?) innehav kan med fördel inskriptionen "2018: Borås Krocketsällskap" graveras, till egen kostnad, skyndas att påpekas!

Ett stort tack till initiativet, planeringen och genomförandet till vår sportchef Michael och deltagandet från både The Win & Tonics och Borås Croqueteers.

14 oktober 2018  

FÖRBEREDELSER INFÖR KLUBBKAMPEN

Just nu gror gräset så det knakar i de utfyllda gropar och svackor på Östra ängen, som jämnats med sand och jord blandat med gräsfrö. Höstvädrets pendling mellan regn och sol, hagel och drivis, är perfekt för etableringen av gräs och bana 1 kommer att vara just det; Nr 1 och Prima på tävlingsdagen 13 oktober!

23 sept

KLUBBEN KONSTITUTIONERAR SIG 

Styrelsen gillar gräs, men låter det inte gro under fötterna, i arbetet med att göra klubben till en "riktig" ideell förening med organisationsnummer och plats i Svenska krocketförbundet, m.m. Kontakter är knutna med förbundet, Skatteverket och Falkenbergs kommun m.fl. och Webmastern Pege är outtröttligt kreativ och pådrivande i det arbetet, såväl som i utvecklandet av hemsidan. Senaste snilleblixten från Webmastern är en digital inbjudan om medlemskap som beskriver vad vi är och vad man får för sin medlemsavgift (tillgång till träningsspel, klubba och instruktör, kurs i olika krocketspel som Golfkrocket, Ricochet och Association Croquet, gästintruktörer, träningsmatcher och klubbtävlingar.)

Mitt i all denna seriositet vill vi ändå understryka att vi är en mycket SOCIAL klubb och att efter allt "Win" kommer det en "Tonic" i någon form. Varför inte som Tea and Scones med clotted cream and strawberry jam, t. ex.?  


 

22 sept

BORÅS KROCKETSÄLLSKAP ÄR I FALKENBERG

Under sista helgen i augusti besökte Peter Grönborg Falkenberg, i första hand för att diskutera krocket med Michael Schollin. Läs mer

28 aug

SÅ BÖRJADE DET

I sju år funderade Michael Schollin (t.v.) över att skapa en krocketbana på sin egen tomt. Läs mer

15 jul

HUR TANKEN FÖDDES

Jag har sedan länge varit intresserad av "riktig engelsk krocket" och när jag sedan fick en uppsättning med fina gamla engelska krocket klubbor med tillhörande utrustning, av min barndomsvän Ulf Sewerinson så föddes tanken att göra iordning en spelplan med engelska mått. Läs mer 

2008